Το δέρμα αποτελείται από περίπου 600.000 κύτταρα ανά τετραγωνικό εκατοστό, είναι  το μεγαλύτερο ανθρώπινο όργανο.

Για μερικούς, είναι μόνο το όργανο που περικλείει το σώμα μας, για άλλους είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Σε κάθε περίπτωση, μόνο το δέρμα μας καθιστά πραγματικά ορατούς και εκφράζει την ατομικότητά μας. Αυτό και μόνο αρκεί  για να εξετάσουμε προσεκτικά αυτό το λειτουργικά ευπροσάρμοστο όργανο και να κατανοήσουμε τη δομή του.

Στον ‘χλοοτάπητα’ του δέρματος σχηματίζονται τα κερατινοκύτταρα. Τα κύτταρα αυτά είναι αρχικά μεταβολικά ενεργά  αλλά κερατινοποιούνται σταδιακά κατά την άνοδο τους στις ανώτερες στιβάδες. Τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας συνδέονται μεταξύ τους από ένα ‘λιπώδες τσιμέντο’. Το υλικό αυτό σχηματίζεται από τα ζωντανά κερατινοκύτταρα. Μπορεί επομένως να ειπωθεί ότι όσα περισσότερα μεταβολικά ενεργά κύτταρα είναι παρόντα στην επιδερμίδα, τόσο καλύτερα λειτουργούν ως φυσικό προστατευτικό φράγμα. Η μεγάλη συγκέντρωση νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια του δέρματος, δυσχεραίνει τις λειτουργίες του, την υφή αλλά και την όψη του.

Είτε το δέρμα έχει σφιχτούς πόρους και είναι ενυδατωμένο, είτε τα αγγεία φαίνονται κάτω από την επιφάνεια του, είτε μια φυσική λάμψη χαρίζει νεανικότητα στο πρόσωπο και έχει ομοιόμορφη όψη, αυτό καθορίζει την ποιότητα του δέρματος.

Ο επιδερμικός ‘χλοοτάπητας’ (βασική μεμβράνη) αλληλοσυνδέεται με το δέρμα. Όσο πιο σταθερά είναι συνδεδεμένη η επιδερμίδα και το χόριο, τόσο το καλύτερο. Η επιδερμίδα φιλοξενεί αιμοφόρα αγγεία, τριχοθυλάκια με σμηγματογόνους αδένες, ιδρωτοποιούς αδένες, νεύρα και συνδετικό ιστό. Είναι το ‘μαξιλάρι’ στο οποίο βρίσκεται η επιδερμίδα. Όσο καλύτερα είναι σχηματισμένο το δέρμα και ο συνδετικός ιστός, τόσο πιο σφριγηλό και σταθερό θα είναι το δέρμα μας.

Η φυσική διαδικασία γήρανσης, αλλά και εξωτερικοί παράγοντες όπως το υπεριώδες φως, οι ρύποι (π.χ. νικοτίνη) ή ορισμένα φάρμακα, οδηγούν σε μείωση του ‘μαξιλαριού’ του συνδετικού ιστού. Οι συνέπειες είναι εμφανείς στην επιφάνεια: βαθιές ρυτίδες, απώλεια περιγράμματος και γενικά κουρασμένη εμφάνιση.

 

Βιομιμητική –η  βάση του συστήματος REVIDERM

Κατά την ανάπτυξη των προϊόντων μας, βασιζόμαστε στον πιο επιτυχημένο πρωτοπόρο όλων των εποχών: στη φύση. Τα βιομιμητικά προϊόντα φροντίδας μιμούνται τη φύση και σέβονται το δέρμα. Έτσι, μπορούν να σχεδιαστούν προϊόντα υψηλής απόδοσης και απολύτως ανεκτά από το δέρμα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού